به گزارش ایرنا، محمدعلی نجفی، مشاور رئيسجمهوري افزود: دیوان محاسبات در آذر 93 طی نامهای محرمانه به وزیر علوم دولت تدبیر و امید اعلام میکند که پرداخت هر گونه وجهی به بورسیههای مورد نظر تخلف محسوب میشود و افرادی هم که در دولت قبل این کار را انجام داده بودند از قانون تخلف کرده بودند.
نجفی ادامه داد: تمام تلاش ما این بود که پرونده بورسیههای غیرمجاز بر اساس معیارهای علمی و قانونی و به صورت غیرسیاسی بررسی شود ولی عدهای عامدانه این پرونده را سیاسی خواندند.
وی اضافه کرد: وقتی من سرپرست وزارتخانه شدم با بررسی بیشتر متوجه عمق ماجرا شده و بیانیهای را در سایت وزارتخانه در این باره منتشر کردم که دكتر لاریجانی رئیس مجلس شوراي اسلامي در صحن علنی از اقدام ما تقدیر کرد.
مشاور رئیسجمهوری با اشاره به اینکه به خاطر حفظ آبروی افراد، هیچ لیستی از بورسیههای غیرمجاز منتشر نکردیم، افزود: در موارد متعددی از این بورسیهها بر خلاف مصوبه سال 64 مجلس که اعطای بورس را صرفا از طریق آزمون مجاز دانسته رفتار شده و بدون برگزاری آزمون بورسیه داده شده بود.
وي با اشاره به اینکه به خاطر حفظ آبروی افراد هیچ لیستی از بورسیههای غیرمجاز منتشر نکردیم، افزود: در موارد متعددی از این بورسیهها بر خلاف مصوبه سال 64 مجلس که اعطای بورس را صرفا از طریق آزمون مجاز دانسته رفتار شده و بدون برگزاری آزمون بورسیه داده شده بود.
نجفي افزود: این موارد از سال 85 و در زمان وزارت دكتر زاهدی شروع شد و طی آن بندی به دستورالعمل بورسیهها اضافه شد که طی آن افرادی که دارای رتبههای اول مقاطع کارشناسی و ارشد و المپیادهای علمی هستند نیز از طریق فراخوان بورس شوند که این مساله هر چند از نظر منطق علمی تا حدی قابل توجیه بود ولی باز هم خلاف مصوبه مجلس بود.
نجفی افزود: چند سال بعد هم توسط وزارت علوم دولت نهم بندی اضافه شد مبنی بر اینکه دانشجویانی که دارای صلاحیت باشند و معدل کارشناسی شان از 14 و کارشناسی ارشدشان از 16 پایینتر نباشد میتوانند بورس شوند؛ در حالی که در همان زمان میانگین معدل دانشجویان لیسانس 16.5 و کارشناس ارشد 17 بود یعنی معدل این افراد از میانگین معدل دانشجویان کمتر بود.
مشاور رئيسجمهوري افزود: طبق قانون بورسیههای مصوب مجلس، دانشجویان متقاضی بورس باید اولا سوابق علمی خوبی داشته و در آزمون بورسیه قبول شوند. در ثانی حد نصاب زبان در کشور مقصد را به دست بیاورند. ثالثا در یکی از دانشگاههای مورد تائید وزات علوم پذیرش بگیرند و در موارد استثنا اگر رشته مورد نظر در کشور وجود داشته باشد بورس آنها تبدیل به بورسیه داخلی میشود.
وی تصریح کرد: در سال 87 این قانون دور زده شد. یعنی افراد بدون آنکه آزمون بورسیه داده باشند، امتحان زبان داده باشند و از یک دانشگاه معتبر خارجی پذیرش گرفته باشند یک مرتبه بورسشان تبدیل به بورس داخلی شده بود و در دانشگاههای داخلی بورس شده بودند.
وی ادامه داد: تخلف دیگر این بود که 60 درصد افرادی که بورس شده بودند از رشتههای علوم انسانی بودند حال اینکه تا قبل از آن این رقم زیر 5 درصد بود یعنی در رشتههای مثل ادبیات فارسی و فقه اسلامی بورسیه گرفته بودیم.
نظر شما